Algemene Voorwaarden

 

Artikel 1 - Identiteit van de ondernemer

Seens
Sien Rouwhorst
Galileïstraat 5, Lichtenvoorde
info@seens.nl
KvK-nummer: 77939468
Btw-nummer: NL0062388004

 

Artikel 2 - Toepasselijkheid

2.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle bestellingen via de webshop www.seens.nl

2.2 Door het plaatsen van een bestelling ga je dus akkoord met deze algemene voorwaarden. Lees ze dus door voor je een bestelling plaatst. Mocht je vragen hebben, neem dan gerust contact op via info@seens.nl

2.3 Naast deze Algemene Voorwaarden kunnen, indien nadrukkelijk aangegeven, Aanvullende Voorwaarden van toepassing zijn op bepaalde producten.

2.4 Situaties die niet in deze algemene voorwaarden zijn geregeld, dienen te worden beoordeeld ‘naar de geest’ van deze algemene voorwaarden.

2.5 Seens behoudt zich het recht voor deze algemene voorwaarden van tijd tot tijd te wijzigen of aan te vullen.

 

Artikel 3 – Het aanbod

3.1 Al onze producten zijn tweedehands. Daarom zijn gebruikerssporen of beschadigingen niet uit te sluiten. Bij elk product dat wordt aangeboden wordt de staat van het product zo duidelijk mogelijk weergegeven en omschreven.

3.2 Wanneer na aankoop blijkt dat, ondanks de foto’s en omschrijving, de verwachting anders was dan het daadwerkelijke product, dan horen wij dat graag. In dat geval kan de bestelling geretourneerd worden (artikel 9). Dit kan geen aanleiding vormen om een claim in te dienen.

3.3 Het aanbod is vrijblijvend en vaak is er slechts een enkel product op voorraad. Seens is gerechtigd het aanbod te wijzigen en aan te passen.

3.4 Doordat de producten van Seens niet direct van de site worden verwijderd na bestelling is het mogelijk dat een product door twee klanten tegelijk wordt besteld/aangevraagd. Als dit gebeurt wordt het product verkocht aan degene die het product als eerst besteld heeft. Wij proberen de andere partij hier ook zorgvuldig van op de hoogte te stellen om teleurstelling te voorkomen.

 

Artikel 4 - De overeenkomst

4.1 Deze overeenkomst is van toepassing op het moment dat de betaling is voldaan. Tot dat moment is Seens de eigenaar van het product.

4.2 Wanneer de order is verwerkt ontvang je een e-mail met daarin de details van je bestelling en een bevestiging van je betaling.

 

Artikel 5 – Betaling & betaalmethoden

5.1 Via de webshop van Seens kun je veilig betalen via Ideal of Bancontact. Wanneer je het product afhaalt is contant betalen of betalen via een ASN betaalverzoek ook mogelijk.

5.2 In het geval dat wij per ongeluk een verkeerde prijs vermeld op de website, en het een duidelijke vergissing is, dan hebben wij het recht om deze aan te passen. Ook wanneer je het product al hebt besteld.

5.3 De prijzen die zijn vermeld zijn exclusief verzendkosten. Op dit moment zijn de producten btw-vrij. Zakelijke klanten kunnen dus geen btw terugvragen.

5.4 Betalingen via de webshop worden verwerkt met het betalingssysteem Mollie.

 

Artikel 6 – Levering

6.1 Bestellingen van Seens worden verstuurd met PostNL of DHL.

6.2 Wanneer je het verkeerde afleveradres doorgeeft, niet thuis bent op het moment van levering, of de verkeerde leveringsoptie doorgeeft worden deze extra kosten bij jou in rekening gebracht.

6.3 Seens verzendt bestellingen gewoonlijk twee keer per week. Normaliter is dit op dinsdag en vrijdag, maar deze dagen kunnen afwijken. Mocht dit om wat voor reden dan ook later worden, dan houden wij je op de hoogte. Heb je vanwege een speciale gelegenheid een product eerder nodig? Neem dan gerust contact op en wij zullen kijken wat de mogelijkheden zijn.

6.4 Wanneer er schade is ontstaan tijdens een bezorging of verzending gaan we gezamenlijk op zoek naar een passende oplossing. Het is belangrijk om foto’s van de schade met ons te delen. Volg hiervoor de richtlijnen van PostNL als het gaat om een zending.

 

Artikel 7 – Zichttermijn

7.1 Wij hopen natuurlijk je blij te kunnen maken met je bestelling. Mocht je iets besteld hebben en er blijkt toch iets niet te kloppen, laat dit dan binnen 14 dagen na aankoop aan ons weten.

 

Artikel 8 – Nakoming overeenkomst

8.1 Alle items zijn tweedehands (Artikel 4). De conditie van de producten wordt gecontroleerd om er zeker van te zijn dat ze voor een tweede leven kunnen gaan.

8.2 Er zit geen garantie op de producten van Seens. Mocht er toch binnen afzienbare tijd, iets mis zijn met het product, stuur dan bericht naar info@seens.nl

 

Artikel 9 - Retourneren

9.1 Retourneren of omruilen is mogelijk tot 14 dagen na ontvangst. Stuur een e-mail naar info@seens.nl voor het retouradres.

9.2 Het product dient in dezelfde staat te zijn als op het moment van aanschaf. Het is dus van belang dat je het product heel goed inpakt wanneer je iets terugstuurt.

9.3 Je krijgt, mits de conditie van het product onveranderd is, het orderbedrag excl. bezorgkosten teruggestort. De verantwoordelijkheid en de verzendkosten van de retourzending zijn voor je eigen rekening.

9.4 Teruggaaf vindt plaats binnen 14 dagen na ontvangst en controle.

9.5 Indien de producten beschadigd of incompleet zijn, heeft Seens het recht de geretourneerde goederen te weigeren.

9.6 De restitutie kan alleen worden overgemaakt naar de rekening waarmee de oorspronkelijke betaling is gedaan.

 

Artikel 10 - Copyright

10.1 Alle afbeeldingen die Seens gebruikt zijn auteursrechtelijk beschermd. Afbeeldingen mogen openbaar worden gebruikt in overeenstemming met Seens (info@seens.nl), en Seens wordt vermeld bij uitgave.

 

Artikel 11 – Geschillen

Op overeenkomsten tussen Seens en de consument waarop deze algemene voorwaarden betrekking hebben, is uitsluitend Nederlands recht van toepassing. Ook indien de consument woonachtig is in het buitenland.

Seens vintage