De kunst van eenvoud, Scandinavisch Design

Scandinavisch design is ontstaan in het Noorden van Europa. Terwijl in het westen van Europa verschillende kunststromingen opkwamen is Scandinavië bij zichzelf gebleven en heeft zijn stijl niet aangepast. Ontwerpen met een balans tussen moderniteit en traditie is waar het vintage design nu bekend om staat, perfect voor een vleugje vintage in je interieur!

Lees meer »

Betoverend licht, lampen van Helena Tynell

Helena tynell is een ontwerpster die actief is geweest in de jaren ’50 tot ’90. Ze speelt met licht en staat hiermee vooral bekend om haar bubbellampen. Haar vazen zijn kleurrijk en hebben exentrieke vormen. Een echte uitblinker in je interieur!

Lees meer »

Het verhaal van Seens Vintage

Mijn naam is Sien. Ik ben opgegroeid met tweedehands. En daar ben ik niet altijd trots op geweest. Als kind vond ik het verschrikkelijk dat ik tweedehands kleding droeg, en wilde ik mijn gezicht liever niet laten zien in een kringloopwinkel. Ik wilde nieuwe spullen. Tweedehands voelde als goedkoop en vies. Gelukkig heb ik ouders die me anders hebben laten inzien. Daar is het zaadje voor Seens Vintage geplant.

Lees meer »

Vintage lampen van Glashütte Limburg

Glashütte Limburg was een vooraanstaand merk in de jaren '50 t/m '70, en staat bekend om zijn prachtige verlichting, waaronder hanglampen, plafondlampen, wandlampen en tafellampen. Met een rijke geschiedenis heeft dit merk zich gevestigd als een pionier in verlichtingsdesign. Ben jij een designliefhebber met een tijdloze smaak? Dan zit je met lampen van dit merk goed.

Lees meer »

Murano Glas: kunst uit Venetië

Murano glas, dit ambachtelijke vakmanschap is al eeuwenlang een symbool van Venetië. Dit fijne glaswerk, dat zijn oorsprong heeft op het eiland Murano in de Venetiaanse lagune, is wereldwijd bekend om zijn unieke esthetiek en vakmanschap. We leggen je graag wat meer uit over de geschiedenis, het productieproces van Murano glas, en wat het zo bijzonder maakt.

Lees meer »

DORIA: de mooiste vintage lampen

Verlichting is een essentieel onderdeel van ons dagelijks leven, of het nu in onze huizen, kantoren of openbare ruimtes is. Achter de schermen van de lampenindustrie schuilen echter verhalen van innovatie, vakmanschap en design. Een van de namen die altijd prominent aanwezig is geweest in de wereld van verlichting is "DORIA." Laten we een duik nemen in de geschiedenis en het erfgoed van dit iconische lampenbedrijf!

Lees meer »

De mooiste vintage lampen

,,Ohja. De lampen.” Herken je dat? Dat je een hele kamer hebt ingericht en dat je dan nog niet hebt nagedacht over een mooie lamp? Of neem je al een jaar lang genoegen met een lamp die eigenlijk ‘tijdelijk’ bedoeld was? Zonde! Een mooie vintage lamp maakt je interieur helemaal compleet. 

Lees meer »

Vintage meubels inkopen - Waar moet je rekening mee houden?

Vanmiddag ga ik weer vintage meubels inkopen. Elke keer is het weer de vraag of ik weer met mooie ‘nieuwe’ items thuiskom. Het voelt als een ware jacht naar de mooiste vintage interieur artikelen. Mocht ik wat moois tegenkomen dan komen er nog twee belangrijke vragen om de hoek kijken. 

Lees meer »

Gouden vintage interieur

Goud in je interieur: vroeger vond ik het vaak ordinair of kitscherig, maar nu kan ik niet meer zonder. Het ligt er gewoon aan waar en hoé je het gebruikt.

Lees meer »
Seens vintage