Vintage lampen van Glashütte Limburg

Gepubliceerd op 16 november 2023 om 21:17

Glashütte Limburg was een vooraanstaand merk in de jaren '50 t/m '70, en staat bekend om zijn prachtige verlichting, waaronder hanglampen, plafondlampen, wandlampen en tafellampen. Met een rijke geschiedenis heeft dit merk zich gevestigd als een pionier in verlichtingsdesign. Ben jij een designliefhebber met een tijdloze smaak? Dan zit je met lampen van dit merk goed.

 

Geschiedenis

Glashütte Limburg dankt haar naam aan de plaats waar het bedrijf is opgericht een paar jaar na de Tweede Wereldoorlog: Limburg an der Lahn in Duitsland. Het merk werd opgericht in 1947, en was dus een grote concurrent van het Duitse merk DORIA. Met meer dan zeven decennia ervaring in het vervaardigen van verlichtingsarmaturen, heeft het merk zijn expertise in de kunst van verlichting verfijnd.

En het bedrijf bestaat nog steeds! Over hun huidig werk, vind je meer op deze site

 

Belangrijkste kenmerken

Glashütte Limburg onderscheidt zich door haar unieke vormen en innovaties voor hun tijd. De lampen van Glashütte Limburg zijn te herkennen aan de fantastische, zware kwaliteit en de samenwerkingen met verschillende ontwerpers. Glashütte Limburg bracht diverse herkenbare klassiekers op de markt. Één daarvan is de bubbelglas-collectie van Hylena Tynell

 

Cruciaal meubelstuk

Wat vaak wordt vergeten is dat lampen een van de belangrijkste meubels is binnen een interieur. Het maakt of breekt de sfeer in één klap. Wil je een unieke eyecatcher, dan zit je met een vintage lamp goed.

 

Decoratie met Glashütte Limburg-producten

Door de verlichtingsarmaturen van Glashütte Limburg in je interieur te integreren, transformeer je de ruimte in een verbluffende en uitnodigende omgeving. De hanglampen kunnen dienen als dramatisch middelpunt boven een eettafel of in een woonkamer, terwijl de plafondlampen een vleugje verfijning toevoegen aan elke kamer. Bovendien kunnen wandlampen strategisch worden geplaatst om de sfeer te verbeteren en een warme, uitnodigende ambiance te creëren.

 

Seens Vintage en Glashütte Limburg

Bij Seens vind je de meest bijzondere vintage hanglampen, kroonluchters en tafellampen. Omdat Glashütte Limburg een grote speler was in West Europa in de jaren ’50 t/m ’70, hebben wij regelmatig lampen van Glashütte Limburg op voorraad.

Één bekend ontwerp dat is uitgebracht door Glashütte Limburg zijn de bubbellampen, ontworpen door Helena Tynell voor Glashütte Limburg.

 

Bekijk hier de actuele voorraad vintage verlichting

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.