Het verhaal van Seens Vintage

Gepubliceerd op 20 november 2023 om 11:06

Mijn naam is Sien. Ik ben opgegroeid met tweedehands. En daar ben ik niet altijd trots op geweest. Als kind vond ik het verschrikkelijk dat ik tweedehands kleding droeg, en wilde ik mijn gezicht liever niet laten zien in een kringloopwinkel. Ik wilde nieuwe spullen. Tweedehands voelde als goedkoop en vies. Gelukkig heb ik ouders die me anders hebben laten inzien. Daar is het zaadje voor Seens Vintage geplant.

 

Rond mijn puberteit werd mijn kijk op tweedehands anders. De schaamte was nog niet weg, maar ik vond de jacht naar unieke spullen van kwaliteit al wel geweldig. Gelukkig word je ouder, wijzer en minder onzeker. Ik bleef volop kringlopen.

Fase 1: Hobby in de schuur

Op mijn 23e,  in 2020, begon ik een handeltje op Instagram, vanuit de schuur van mijn moeder aka "MagaSeens". Ik kocht spullen in bij de kringloop, knapte ze op en verkocht ze door op Instagram. En man! Wat gaf dat een energie. Mensen blij maken met iets wat ik zelf echt leuk vond. Dat gaf zoveel méér energie dan mijn kantoorbaan. Dus ik sprong in het diepe en zegde mijn baan als Brand Manager op.

Fase 2: Eerste bedrijfspand

Juni 2021 huurde ik mijn eerst pand. Een kantoorpand, aan dezelfde straat op het industrieterrein als waar we nu zitten. Daar maakten we een sfeervolle showroom van. Kleur op de muren en het typische kantoor-blauwe tapijt bedekten we met vintage kleden. We maakten frames voor de vintage lampen, en ik kocht een heuse jaren ’50 toonbank. Die parel gebruiken we uiteraard nog steeds.

Daarnaast begon ik een webshop. Deze website. Deze domeinnaam had ik 1,5 jaar daarvoor al geclaimd. Want toen wist ik al dat ik ooit voor mezelf ging beginnen. Nog niet hoe of wat. Maar het was een droom. Daarom betaalde ik ruim anderhalf jaar lang maandelijks zo’n tien euro aan een website die niet eens in de lucht was en waarvan ik niet wist wat ik er mee moest. Maar ooit zou hij van pas komen. Je zou kunnen zeggen: waarom zeg je dat niet op? Dat zou ook heel logisch zijn geweest. Maar dat voelde dan weer als het weggooien van mijn droom. Achteraf gezien is die 200 euro die ik hier aan uitgegeven heb dus complete onzin waar ik nog steeds volledig achtersta.

Fase 3: Samenwerking en verhuizing

Na een jaar in het inmiddels sfeervolle kantoorpand, verhuisde Seens samen met Endelos Vintage (kleding) naar een ander pand in dezelfde straat. Een oude vleesverwerkingsfabriek. Klinkt niet zo aantrekkelijk, maar wij zagen potentie. Nadat we de voormalige droogcel grondig hadden schoongemaakt, hebben we er sfeer in gebracht: kleur op de muren (naast alle tegeltjes), vintage lampen, meubels en kleding. Een klein Vintage Walhalla. Kleding en meubels stonden door elkaar. Zo keken Seens-klanten naar spullen van Endelos en vice versa.

 

Fase 4: Professionaliseren

Na een jaar, inmiddels in 2023, voelde ik dat er weer verandering moest komen. Het moest professioneler, stijlvoller. Daarom besloten we de boel opnieuw in te richten, en de kleding en meubels te splitsen. Nu is het november in 2023 en is dat gerealiseerd. Een kleine hobby is uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf. En niet alleen is de winkel veranderd maar een hele boel meer. Zo ga ik niet meer naar de kringloopwinkel, maar koop ik in via een opgebouwd netwerk. Ik doe het niet meer allemaal alleen, ik heb hulpkrachten. Iedere donderdag komen er nieuwe items online op onze eigen webshop en de winkel is op vrijdag en zaterdag geopend.

Toen Seens begon, was er geen doel. Het was gewoon een hobby. Inmiddels hebben we wel een duidelijke visie. Ik wil mijn eigen generatie en jou overtuigen van mooie spullen. Dat we weer met zijn allen waarde gaan hechten aan kwaliteit vakmanschap.

 

Seens staat voor de oude norm.

 

Al onze producten voldoen aan deze norm. Bekijk hier ons huidige assortiment

Waar de passie voor mooie spullen is ontstaan: de kringloopwinkel

Fase 1: Hobby: de schuur, aka Magaseens.

Fase 2: Van kantoorpand naar vintagewinkel

Fase 3: Van vleesverwerkingsfabriek naar vintagewinkel

Fase 4: Onze huidige vintage woonwinkel, in dezelfde ruimte

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.