De missie

Seens Vintage gaat niet om het inkopen en verkopen van mooie spullen. Wij staan voor veel meer dan dat: de missie is veel groter. Seens wil dat deze generatie, en de generaties hierna weer gaan zien wat kwaliteit is en wat troep is. We zijn gewend geraakt aan fast furniture: lage kwaliteit meubels van goedkope materialen die moeilijk of niet te recyclen zijn, en vaak onder erbarmelijke omstandigheden zijn geproduceerd. Deze goederen worden overgevlogen vanuit de andere kant van de wereld, en zijn gemaakt om maar een paar jaar mee te kunnen. Dat moet anders:

Onze generatie moet weer waarde gaan hechten aan kwaliteit en vakmanschap – en hier vervolgens op een goede manier mee omgaan. Nederland - en de rest van de wereld -  moet gaan bedenken dat het een betere keuze is om één keer iets goeds te kopen, dan vijf keer trendgevoelige rotzooi.

Dat klinkt als een flinke missie, maar bij ieder verkocht product die voldoet aan De Oude Norm, dragen we hier aan bij. 

De Oude Norm

Dat is het motto van Seens. Vroeger was niet alles beter. Maar sommige dingen wel. De Oude Norm houdt in:

Kwaliteit & vakmanschap: meubels waren van hoogwaardigere kwaliteit. Het feit dat wij meubels verkopen die minimaal 50 jaar oud zijn, bewijzen hun kwaliteit. Gemiddeld gaat een fast furniture meubel maar 7 jaar mee.

Reparatie: kapot of beschadigd? Dan laat je het maken, want dat kan bij kwalitatieve meubels. De meubels en woonaccessoires die Seens verkoopt zijn met liefde opgeknapt.

Lokaal gemaakt: waar moderne meubels over het algemeen gemaakt worden in Azië, zijn de producten die wij verkopen gemaakt in West-Europa. De meubels komen vooral uit Nederland, Denemarken, Zweden, Duitsland, Italië en het Verenigd Koninkrijk.

Onderhoud: als je met liefde met je meubels omgaat, gaan ze ook langer mee. We geven je graag tips, ook via onze Instagram

 

Het is tijd om die norm weer op te pakken. Het is tijd voor De Oude Norm. 

 

Het ontstaan van Seens

Seens Vintage is geboren uit liefde voor mooie, kwalitatieve spullen. Ik, Sien Rouwhorst, ben geboren en getogen in de Achterhoek. Na mijn opleiding tot Food Marketeer ging ik aan de slag als Brand Manager. In de vrije uren naast mijn kantoorbaan deed ik één ding steeds vaker: kringlopen. Deze hobby groeide uit tot een Instagram-shop, waar ik de gescoorde, opgeknapte parels doorverkocht tegen een kleine meerprijs. Ruwe diamanten vinden, schoonmaken, opknappen en er een goede foto van maken: upcyclen dus. 

Omdat deze eigen 'handel' mij zó veel energie gaf en mijn kantoorbaan steeds meer tegen ging staan, gooide ik in 2021 het roer rigoureus om. Ik besloot van mijn hobby mijn werk te maken. Inmiddels is Seens uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf met een webshop en een fysieke woonwinkel. Iedere donderdag om 19.00 uur komen er Mid Century meubels, lampen en woonaccessoires online inde webshop die voldoen aan de oude norm.  Iedere vrijdag en zaterdag is onze vintage woonwinkel geopend. 

Meer weten over het verhaal van Seens? Een tijdlijn over de ontwikkeling van Seens vind je in dit artikel

 

Sien seens vintage
Seens vintage