De kunst van eenvoud, Scandinavisch Design

Gepubliceerd op 4 december 2023 om 14:49

Scandinavisch design is ontstaan in het Noorden van Europa. Terwijl in het westen van Europa verschillende kunststromingen opkwamen is Scandinavië bij zichzelf gebleven en heeft zijn stijl niet aangepast. Ontwerpen met een balans tussen moderniteit en traditie is waar het vintage design nu bekend om staat, perfect voor een vleugje vintage in je interieur!

 

Opkomst van Deens Design

In 1930 was er in Stockholm een voorstelling die zorgde voor de doorbraak. Hierna kregen bijna alle meubelstukken die uit Scandinavië kwamen de stempel “Scandinavisch design”, “Deens design” of “Zweeds design”. Of het nu een mid-century kast was uit Zweden of een vintage stoel uit Denemarken.

 

De ambacht van Scandinavisch design

Wat het Scandinavische design zo bijzonder maakt is de eenvoud en de nadruk op functionaliteit. Het ging om de “mooie dingen in je leven verbeteren”. Meubels moesten functioneel, stevig en betaalbaar zijn. De decoratie viel weg en alleen de vintage kast op zichzelf bleef over. Hierdoor stopte ontwerpers extra aandacht in hun ontwerpen zodat de kasten en andere meubels uniek bleven en mooi waren voor het oog.

Meer Deense ontwerpers zijn hier te vinden.

 

Hoge kwaliteit

Door de extra aandacht en de gedrevenheid van de ontwerpers zijn de Scandinavische meubels van hoge kwaliteit. De ontwerpers maken alleen gebruik van de beste materialen, waardoor de kwaliteit behouden kan blijven en de levensduur erg lang is.   

 

Stromingen

Binnen het Scandinavische design zijn er meerdere stromingen te vinden. Hierin het Deense design het meest populair. In Denemarken maken ze vooral gebruik van donkere houtsoorten, zoals teakhout. Meubels gemaakt van deze houtsoort zijn ook vaak in onze winkel te vinden. In Zweden gebruiken ze vooral de lichtere houtsoorten en in Finland waren ze specialist in gebogen plywood. Zo zijn eenzelfde producten wel in verschillende varianten te krijgen.

 

Seens Vintage en Deens Design

Scandinavisch design zijn de parels bij ons in de winkel. Een vintage dressoir uit Scandinavië heeft een strakke, maar ook warme uitstraling. Het Deense design in het bijzonder is vaak bij ons in de winkel te vinden en springen er ook echt uit. De dressoirs, stoelen en tafels zijn kwalitatief ontzettend goed en hebben een tijdloze uitstraling.

 

Bekijk hier de actuele voorraad van kasten en dressoirs.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.