Inkopen van vintage meubels

Gepubliceerd op 14 september 2021 om 15:31

Waar haal je die vintage meubels vandaan? Die vraag krijg ik bijna dagelijks. En ik kan je vertellen: er is geen algemene groothandel waar je eenvoudig een ‘vintage’ bestelling kunt doen. Ik leg je uit hoe het inkopen voor een vintagewinkel werkt in deze blog!

 

Vintage meubels inkopen

Bij een vintagewinkel is niet alleen de verkoop van producten onzeker, ook het inkopen is een risico. Er is namelijk geen standaard voorraad. De kunst is dus om een netwerk van verkopers op te bouwen, zodat je enigszins stabiel kunt inkopen. Dit maakt dat er in ieder product veel meer tijd en moeite zit dan groothandelgoederen. Dit vond ik reuze spannend toen ik aan dit avontuur begon.

Maar tegelijkertijd maakt dit risico ook de kern van de zaak. Het grote voordeel is namelijk dat daardoor ieder product uniek is. Bij Seens koop je items, die niemand anders heeft!

 

Vintage kopen in de kringloopwinkel

Toen ik met Seens begon, kocht ik spullen in bij de kringloopwinkel en verkocht ik ze door tegen een kleine meerprijs. Gewoon, hobbymatig naast mijn werk. Ik ging namelijk heel graag naar de kringloop, maar kon niet alles zelf houden.

Op dit moment ga ik niet meer naar de kringloop. Dat heeft meerdere redenen:

  • Het is te tijdrovend. Eerst een winkel helemaal doorpluizen tot je misschien één á twee items hebt gevonden is niet rendabel.
  • Met name meubels voldoen vaak niet meer aan mijn eisen: ze zijn té beschadigd voor verdere verkoop. Al ben ik hier minder kritisch over als ik iets voor mezelf houd.
  • Kringloopwinkels weten inmiddels ook wel wat de marktprijzen zijn. Je kunt dus steeds moeilijker vintage interieur items vinden voor een klein prijsje.
  • Tot slot wil ik graag dat er zo veel mogelijk mensen tweedehands verkiezen boven nieuw. Als ik alle pareltjes in de kringloop zou wegkapen voor anderen is het ook niet meer leuk om naar de kringloop te gaan. Terwijl dat juist zo’n goede trend is.

 

Ik ben dus heel blij dat ik inmiddels een netwerkje weet op te bouwen. En helaas voor jullie, deel ik mijn adressen niet. Anders kan ik straks de boel sluiten, terwijl ik nog maar net ben begonnen! :) 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.