Vintage meubels inkopen - Waar moet je rekening mee houden?

Gepubliceerd op 1 november 2021 om 09:52

Vanmiddag ga ik weer vintage meubels inkopen. Elke keer is het weer de vraag of ik weer met mooie ‘nieuwe’ items thuiskom. Het voelt als een ware jacht naar de mooiste vintage interieur artikelen. Mocht ik wat moois tegenkomen dan komen er nog twee belangrijke vragen om de hoek kijken. 

 

Is de conditie van het vintage meubel goed genoeg?

Oftewel: hoeveel tijd gaat er in zitten om het item verkoop-klaar te maken. Ik heb in de loop van de tijd best wat geleerd hoe je meubels opknapt, maar ik ben geen professionele meubelmaker. Het opknappen of repareren van meubels kost veel tijd, je hebt vakkennis nodig, en de juiste materialen nodig. Het is voor mij niet rendabel om een vintage kast mee te nemen waar nog heel veel aan gedaan moet worden.

Wat ik wel doe is elk meubel grondig schoonmaken, nakijken, kleine reparaties doen en in-oliën. Verwacht ik dat het meubel daarna aan mijn verkoopeisen voldoet, dan neem ik hem mee, mits hij ook aan de volgende eis voldoet. 

Wat is de prijs?

Een hele belangrijke uiteraard. Als ik een meubel inkoop, hem schoonmaak en opknap, hoeveel kan ik er vervolgens voor vragen? Verdien ik dan voldoende voor mijn brood op de plank? Wat is de marktwaarde van het product? Kan ik jullie, mijn klanten, een goede prijs bieden als ik er zelf nog wat aan verdien?

 

Heel wat aspecten om rekening mee te houden dus. Dat maakt iedere inkooprit weer een avontuur! Soms heb ik geluk, en vind ik de meest bijzondere items. Soms heb ik pech, en had ik mijn tijd beter anders kunnen besteden. En soms heb ik de ogen groter dan mijn bus. Maar ook daar zijn weer oplossingen voor. Geluk moet je afdwingen, dus ik stap vanmiddag weer vol goede moed mijn busje in!

 

Weten waar ik vintage meubels inkoop? Dat lees je in deze blog: Inkopen van vintage meubels

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.